Sinds eind 2018 staat kamerkoor Endora onder leiding van de bevlogen, jonge dirigent Elizaveta Agrafenina (27)

Haar eerste optreden als dirigent van kamerkoor Endora, op 31 maart j.l. was zeer succesvol. De vele reacties van bezoeker en de recensent van het Noord-Hollands Dagblad waren zeer lovend.

Elizaveta is een talentvolle dirigent die door haar aandacht voor zangtechniek de zangers en zangeressen naar een hoger niveau weet te krijgen. Vol enthousiasme, energie en humor weet zij het koor elke repetitie opnieuw mee te nemen en te inspireren met mooie muziekstukken.

De van oorsprong Noors-Russische sopraan Elizaveta Agrafenina studeert momenteel haar Master Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. Zij heeft hiervoor gestudeerd bij Monica Groop aan Sibelius Academy in Finland en bij Neil Mackie aan University of Agder in Noorwegen.

Elizaveta heeft een aantal jaren lessen gevolgd in Noorwegen en in Nederland. Haar werk als dirigent wil zij verder uitbreiden. Zij heeft twee a-capellakoren in Amsterdam.

In seizoen 2018/2019 zal Elizaveta onder meer de rol van Barbarina/Susanna in Le Nozze di Figaro en Despina in Cosi fan Tutte van Mozart op zich nemen in het Conservatorium van Amsterdam en de rol van K√§tchen in Werther van Massenet voor de Nationale Opera in Bergen, Noorwegen. Hiernaast zal ze ook Pierrot Lunaire brengen in het Amsterdam Eye Film Museum en staan er verschillende concerten op het programma met haar duo partner Satomi Chihara (DUO 21).