Kamerkoor Endora in 2022

op 29 mei 2022 ! Zomer Concert in de Dorpskerk Heemskerk

Concertgeschiedenis oktober 2010 tot november 2019.

!!! Helaas zijn er geen concerten gegeven in 2020 èn 2021

10 november 2019

Een muzikaal Drieluik” in de kerk van het Apostolisch Genootschap in Heemskerk. Kamerkoor Endora onder leiding van Elizaveta Agrafenina, “The Citadel Singers” onder leiding van Sylvia Labordus. De instrumentale bijdrage werd verzorgd door de klezmerband “Zelicob “. Het concert eindigde met een gezamenlijk optreden van de koren en de klezmerband met “Ajde Jano”, een vrolijk Servisch Volkslied.

31 maart 2019

Concert met het thema “Water” op 31 maart 2019 onder leiding van Elizaveta Agrafenina in de dorpskerk in Heemskerk.

15 december 2018

Kerstoptreden op 15 december 2018 tijdens de kerstmarkt in Heemskerk onder leiding van Elizaveta Agrafenina.

Engelmunduskerk en meer…. op 18 november 2018

Op uitnodiging van de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid verzorgde Kamerkoor Endora een concert met als thema “Water”. Dit concert werd uitgevoerd onder leiding van dirigent Hans Timmer.

Op het programma stonden o.a. “O happy eyes” van Edward Elgar, ” Landsbyens fora” van Svens S. Schulz,”Carry her over the water” van Benjamin Britten en ‘De Waterlelie’ het gedicht van Frederik van Eeden getoonzet door Herman Strategier.

Harpiste Jenny van Tol verzorgde 3 intermezzi. Op haar programma stonden Chanson de la uit van Carlos Saldezo, Interlude uit ‘A Ceremony of Carols van Benjamin Britten en tot slot “Arpa Vallenta” van Alfredo Rolando Ortiz.

“Cantamos” concert op 11 maart 2018 in de dorpskerk van Heemskerk.

In een uitverkochte dorpskerk verzorgde kamerkoor Endora een “Spaans” concert. Onder leiding van gastdirigent Wim Dijkstra zong het koor werken van Spaanse componisten. Op het programma stonden werken van hedendaagse componisten zoals Javier Busto en Carlos Guastavino en werken uit de renaissance van Juan del Encinas en Tomas Luis de Victoria.

Gitarist Tim van de Brug verzorgde een drietal intermezzi. Hij speelde twee stukken van de Braziliaanse componisten Baden Powell de Aquino en Francisco Tarrega en een stuk van de Nederlandse flamencogitarist Eric Vaarzon Morel.

Optreden tijdens de kerstmarkt in Heemskerk op zondag 16 december 2017  onder leiding van dirigent Meija Blok.

Zondag 10 september 2017 Korenlint Haarlem    Tijdens het Korenlint heeft het koor in twee optredens van 20 minuten laten horen wat het koor kan. Het koor werd geleid door Chris Jobse.

Zaterdag 20 mei 2017 korendag Monnickendam

 “De Lage Landen” concert in de Dorpskerk te Heemskerk op zondag 12 februari 2017

IMG_3908

Een concert met stukken van Nederlandse en Vlaamse componisten o.a. “Magnificat”  van Hendrik Andriessen en “Vier Maria Antifonen” met begeleiding van Andrine Stal Fluit, Harry Postema Klarinet en Nick Thomas Fagot. 

11 september 2016 deelname aan “Korenlint Haarlem”  Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Endora twee optredens verzorgd tijdens het Korenlint in Haarlem. Het eerste optreden in de Lutherse kerk en het tweede in de Philharmonie in de van Beinumzaal.

Zondag 20 maart 2016 Optreden in Huize Akerendam te Beverwijk.

14 februari 2016 “jubileumconcert”

Het jubileumconcert vanwege het 5 -jarig bestaan van Kamerkoor Endora.

Er werden nieuwe liederen gezongen en stukken uit het repertoire van de afgelopen 5 jaar die typerend zijn voor Kamerkoor Endora. Het slotstuk “Madrigal, opus 35 ” van Gabriel Faure werd begeleid door Liesbeth van der Blom en Marion Geskus op dwarsfluit en Brendan Conroy op cello.

De pianobegeleiding was in handen van Yuliya Ponomaryova. In dit jubileumconcert heeft Endora haar veelzijdigheid laten horen met onder meer muziek uit verschillende stijlperiodes, verschillende onderwerpen en genres.

20 december 2015 “Kerstoptreden tijdens de kerstmarkt Heemskerk “gezamenlijk kerstconcert Endora olv Chris Jobse en Femmes Vocales olv Piet Hulsbos.

jubileumconcert

19 september 2015 “Vrijburcht Korenfestival” Heemskerk”

Optreden tijdens het Vrijburcht korenfestival in Heemskerk.

14 september 2015 “Korenlint Haarlem

Twee optredens tijdens het korenfestival Korenlint in Haarlem. een optreden in de stadsbibliotheek van Haarlem en het tweede in een huiskamertheater aan de Jansstraat.

Zondag 8 februari 2015 “Sing and we chant it” liederen uit vier eeuwen Engelstalige koormuziek.

Dit concert stond in het teken van gedichten over liefde, verlangen, terugkeer en afscheid. Van ingetogen, maar ook speelse klanken van de Engelse madrigalisten zoals Morley en Farmer, naar de romantische sferen van Sullivan, Elgar en Vaughan Williams. De hedendaagse Amerikaanse componisten Lauridsen en Witacre completeerden het concert met hun expressieve klanken en bijna mystieke harmonieën.

9 februari 2014 “Noorderlicht”

Een concert geheel in het teken van Scandinavië en de Baltische staten. Liederen o.a. in het Fins, Zweeds en Lets over de landen rond de Oostzee.

De toehoorders werden bij aanvang van het concert begroet door de prachtige klanken van buizenklokken. De buizenklokken vormden de inleiding voor “die Glockenmelodie” van Jean Sibelius.

Kerst 2013 

H950 In juni leverde Endora een muzikale bijdrage aan de viering van 950 jaar Heemskerk.

Optreden met bekende en minder bekende kerstliederen tijdens de sfeervolle kerstmarkt in Heemskerk.

10 maart 2013 “Vuurwerk en passie”
Een gezamenlijk concert van Kamerkoor Endora en het Vocaal Ensemble Intermezzo.
De passie (devotie) komt uit het Maria-programma van Endora. Endora zong ook als voorproefje uit het nieuwe programma een serie liederen van Veljo Tormis uit Estland. Het vertrekpunt van Tormis is de poëzie en de klanken van de taal. Dat gegeven is tevens de verbinding met het programma van Intermezzo omdat daarin de poëzie en de klanken uit het Chinees en Japans een belangrijke rol spelen. Deze muziek zorgt voor een unieke ervaring en heeft als slot de Taiwanese cantate “De Droom van de Rode Kamer”, waar vuurwerk in de partituur staat.

november en december 2012 “Kerstsfeer”

Er werden drie kerstconcerten uitgevoerd in samenwerking met andere koren. Hoogtepunt was het concert in de Odulphuskerk in Assendelft. Endora trad op met het “Krim Kamerkoor”.

De mooie klanken kwamen volledig tot hun recht in de prachtige akoestiek van de kerk met name “Bogoroditse van Arvo Pärt en Rachmaninov.

28 oktober 2012 “Mariaconcert”

Het gekozen thema voor dit concert was “Maria”. Een pittig repertoire met vele uitdagingen. Het was een mooi en sfeervol concert. De ambitie van het koor kwam in dit concert goed tot uiting.

18 maart 2012 “Meezingzondag” in de Vrijburcht.

Ditmaal een voorjaarsconcert in de Vrijburcht in het kade van de Meezingzondag. Voor 8 nieuwe leden het eerste optreden bij Endora! Er werden werken gezongen uit het bestaande repertoire en  als voorproefje stukken uit het Mariaconcert dat op 28 oktober 2012 is uitgevoerd.
Het concert werd door de toehoorders enthousiast ontvangen.

17 december 2012 Kerstconcert met Vocal Choice   

Op uitnodiging van Vocal Choice uit Castricum werd een gezamenlijk kerstconcert gegeven. In een overvolle Maranathakerk in Castricum werd het “Credo”  uit de Mass for four voices van William Byrd uitgevoerd. Verder stonden er bekende en minder bekende kerst- en volksliederen op het programma.

10 april 2011 “Oost, West, thuis….”

Dit voorjaarsconcert vond plaats in de dorpskerk in Heemskerk. Het optreden werd samen met het Oekraïens Russische ensemble “Musica Nostalgia” uitgevoerd. “Oost,West,thuis…” was een mix van liederen uit Engeland,Duitsland en Rusland. Musical Nostalgia nam het publiek mee op nostalgische klanken die werden vertolkt door zang, piano en domra.

Endora sloot het concert af met twee stukken van dicht bij huis. “Ain boer wol na zien naober toe” en “het ezeltje”.

22 oktober 2010 Eerste optreden Endora

Kort na de oprichting in september 2010 heeft Kamerkoor Endora opgetreden tijdens het Festival Vocaal Regionaal.