Nuno Lobo

Nuno Lobo werd geboren in 1996 in Porto, Portugal. Hij is componist, dirigent en fagotist gevestigd in Amsterdam.

Sinds februari 2020 is hij dirigent van Kamerkoor Endora.

Op dit moment is hij gastdocent aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten (Tilburg) en is door Casa da Música in Porto gekozen als Young Composer in Residence voor het jaar 2020. Hij heeft opdracht gekregen voor het schrijven van drie composities die eind 2020 in Casa da Música uitgevoerd zullen worden.

Hij behaalde een bachelor in muziekcompositie van Escola Superior de Música, Artes e Espetáculo (ESMAE) in Porto en een master in compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Gelijktijdig studeerde hij (koor)directie bij Eugénio Amorim, Bárbara Francke en Arthur Maria Pinho in Porto en bij Lucas Vis in Amsterdam.

Van 2016 tot 2017 was hij assistent-dirigent van Martial Band van Foz do Douro, waar hij ook een klein kinderkoor dirigeerde. In 2018 werd hij toegelaten tot het project “Talent Operas”, van het Opera Forward Festival ’19, waar hij zijn opera “Alma Grande” componeerde en dirigeerde, bij de Nationale Opera & Ballet. 

Zijn muziek is gespeeld op verschillende plaatsen in Europa, in zalen als Muziekgebouw aan ’t IJ, OrgelPark  (Amsterdam), AMUZ (Antwerpen), KORZO (Den Haag),  Casa  da Música (Porto), Castelo Sforzesco (Milaan), Fundação Calouste Gulbenkian (Lissabon) en Muziekgebouw Frits Philips (Eindhoven).

In 2017 werd hij geselecteerd voor de compositieworkshop “The Times Academy”, een co-creatieproject met het HERMES ensemble, in Antwerpen. In 2017 componeerde hij de soundtrack voor de korte film “Reminiscência”, winnaar van de 1e prijs van Sophia Student Prize – Portugese Cinema Academie, in de experimentele categorie. 

In 2018 ontving hij met zijn stuk “Three Deadly Causes”  de derde prijs van de wedstrijd “SIMM – New Music for klavecimbel”, in Milaan, Italië.